Top 10 beste vaatwassers van 2024

Laatst bijgewerkt: 3 dec. 2023

Heb je het moeilijk met het uitzoeken van een vaatwasser? Ben je op zoek naar de beste vaatwasser die voldoet aan jouw eisen? Dan ben je bij deze artikel aan het juiste adres! Want in deze artikel worden de 10 beste vaatwassers gepresenteerd die volgens experts en consumenten het beste scoren. De artikel gaat in op de verschillende specificaties en kenmerken van elke vaatwasser.

Op zoek naar de best geteste vaatwasser? Dan hoef je niet meer verder te zoeken want onze experts hebben de top 10 samengesteld van de beste vaatwassers. In deze vaatwasser vergelijking wezen onze experts op verschillende functies die belangrijk zijn bij vaatwassers. Voorbeelden hiervan zijn het design, het gebruiksgemak, de prijs en het gewicht. Ter vergelijking namen ze vaatwassers uit verschillende prijscategorieën mee. Zo zijn er dure en goedkope vaatwassers. Lees snel verder voor de volledige top 10 vaatwassers van 2024.

Top 10 vaatwassers vergelijking

Door vaatwassers te vergelijken met elkaar konden onze experts de top 10 best geteste vaatwassers samenstellen. Deze top 10 is samengesteld om jou te helpen kiezen uit de vele vaatwassers. Als je een goede vaatwasser voor jezelf in ons overzicht vindt kun je er zeker van zijn dat je deze vaatwasser bij een betrouwbare partner koopt. Veiligheid is altijd onze eerste prioriteit. Daarom werken wij alleen met webwinkels die een goede reputatie hebben en met wie wij al langer een relatie hebben.

Als een van onze vaatwassers in de top 10 jou heeft overtuigd kun je deze rechtstreeks bij onze partner bestellen door op de link onder de betreffende vaatwasser te klikken. 

ETNA vaatwasser

De ETNA VW339M volledig ingebouwde vaatwasser is een krachtige en stille toevoeging voor elke keuken. Met het ruime vakkenaanbod, stille werking en energiezuinigheid is deze vaatwasser ideaal voor thuisgebruik. De vaatwasser heeft vijf temperatuurinstellingen, variërend van 40 tot 70 graden Celsius, waardoor het optimaal schoonmaakresultaat gegarandeerd is. De Dual Wash Pro technologie zorgt ervoor dat zelfs het meest vervuilde serviesgoed grondig wordt gereinigd. De vaatwasser beschikt ook over een uitneembare besteklade en verstelbare bovenkorf, waardoor deze geschikt is voor alle omstandigheden. Dankzij het LED display en de resttijdindicatie is het gemakkelijk om te zien wanneer de vaatwasser klaar is. De slimme vaatwasser geeft bovendien een seintje als het zout of het glansmiddel op is. Met de ETNA VW339M volledig ingebouwde vaatwasser is schoonmaken en besparen geen probleem.

Beko Vrijstaande Vaatwasser

De Beko BDFN26520XQ is een vrijstaande vaatwasser die beschikt over een laadvermogen van 15 couverts. Met 6 verschillende programma's waaronder Quick&Shine, is deze vaatwasser in staat om de vaat in korte tijd op een schone en stralende manier te reinigen. Dankzij het Quick&Shine 60°C programma zal de vaat in slechts 58 minuten gereinigd en gedroogd worden. De Beko BDFN26520XQ heeft daarnaast ook een startuitstel optie, waarmee het wasprogramma maximaal 24 uur van tevoren opgestart kan worden. Zo kom je thuis met een schone vaat, zonder je druk te hoeven maken over het wassen ervan. De Beko BDFN26520XQ heeft een aantal voordelen, waaronder een startuitstel optie, Snel+ optie waarmee je 3 keer sneller kunt wassen, eenvoudig inklapbare steunen en de HygieneShield™ die bacteriën, schimmels en vlekken bestrijdt. Toch heeft de Beko BDFN26520XQ ook een nadeel, namelijk dat hij een Energielabel E heeft, wat betekent dat hij minder zuinig is dan andere vaatwassers.

Inventum

De Inventum RVW6027AB Retro vrijstaande vaatwasser is een echt pronkstuk voor je keuken. Met zijn retro design en kleur zal hij zeker opvallen. De korf is verstelbaar, zodat je makkelijk lange voorwerpen kunt plaatsen. Met zijn energie-efficiëntieklasse E verbruikt hij slechts 12 liter per wasbeurt, wat een aanzienlijke besparing op de energiekosten geeft. Je hebt de keuze uit 5 programma's, waaronder een eco- en een intensief programma voor erg vuile vaat. De uitgestelde start van het programma kan 3, 6 of 9 uur uitgesteld worden, zodat je de vaatwasser aan kunt zetten wanneer je maar wilt. Bovendien is deze vaatwasser ook nog eens stil, met een geluidsniveau van slechts 47 dB. Met de Aquastop-functie is wateroverlast verleden tijd. Al deze kenmerken maken de Inventum RVW6027AB Retro vrijstaande vaatwasser een uitstekende keuze voor je keuken. De vaatwasser is eenvoudig in gebruik en heeft een modern display met LED-verlichting waarop je het programma en de resterende tijd kunt zien.

Inventum Vaatwasser

De Inventum VVW6030AS is een zilverkleurige vrijstaande vaatwasser met een modern design. Met een inhoud van 13 couverts is hij geschikt voor een middelgrote gezin. De vaatwasser is uitgerust met een duidelijk digitaal display waarmee je eenvoudig een programma kunt selecteren. Er zijn vijf programma's beschikbaar, waaronder een eco-programma en een hygiëne programma voor extra vuile vaat. Bovendien heeft de vaatwasser een optie voor halve belading, waardoor je tijd, energie en water bespaart. De vaatwasser is ook voorzien van een uitgestelde start, waarmee je het gekozen programma tot 24 uur later kunt laten starten. Om te voorkomen dat er wateroverlast ontstaat, is de vaatwasser voorzien van een roestvrijstalen kuip en een aquastop.

Meer aanbevolen producten:

WLA Vaatwasser

De WLA vaatwasser 60DW520 is een prachtige toevoeging voor jouw keuken. Hij heeft een modern design met een strak design en komt in een zwarte kleur. De zijkanten zijn gemaakt van roestvrij staal en de bovenkorf is verstelbaar, waardoor je de ruimte optimaal kunt benutten. De deur is voorzien van een soft-close functie, waardoor hij automatisch en stil sluit. Je kunt de vaatwasser eenvoudig bedienen met de draaiknop. Met deze knop kun je de gewenste wascyclus instellen en krijg je ook een duidelijk overzicht van alle wasprogramma's. Daarnaast is hij uitgerust met een resttijdindicator waarmee je de resterende tijd kunt aflezen. Bovendien is de vaatwasser voorzien van een Aquastop-functie, die ervoor zorgt dat er geen wateroverlast kan ontstaan. Kortom, de WLA vaatwasser 60DW520 is de perfecte oplossing voor jouw keuken. Hij is energie-efficiënt, duurzaam en heeft een modern design. Met de zes verschillende wasprogramma's kun je zelfs de meest vuile vaat makkelijk schoonmaken.

Inventum

De Inventum IVW6006A inbouw vaatwasser is een essentieel onderdeel in je keuken. Met een energie-efficiëntieklasse E verbruikt deze vaatwasser slechts 11 liter water per wasbeurt. De vaatwasser heeft een verstelbare bovenkorf en is geschikt voor 12 couverts. Met de Aquastop is wateroverlast voorgoed verleden tijd. Je hebt de keuze uit vier programma's, waaronder standaard, ECO en een intensief stand voor zeer vuile vaat. Daarnaast heeft deze vaatwasser een uitgestelde start waarmee je het programma 3, 6, of 9 uur uitstellen. Bovendien heeft de vaatwasser een uitneembaar bestekmandje en heeft het een geluidsniveau van slechts 47 dB! Kortom, de Inventum IVW6006A inbouw vaatwasser is een stil en energiezuinig apparaat dat je keuken compleet maakt.

Inventum couverts

De Inventum VVW6008AW Vrijstaande Vaatwasser is uitgerust met een digitaal display waarmee je verschillende programma's kunt selecteren. Met de energieklasse A++ verbruikt deze vaatwasser per wasbeurt slechts 12 liter water. Je hebt de keuze uit drie programma's: ECO, intensief en halve belading. Als je weinig vaat hebt, is de halve belading optie ideaal. Met deze optie wordt het gekozen programma sneller en minder intensief gedraaid, waardoor je tijd, energie en water bespaart. Voor nog meer gemak is er ook nog een uitgestelde start, waarmee je het gekozen programma 3, 6 of 9 uur later kunt laten starten. Met de Aquastop functie en een roestvrijstalen kuip is wateroverlast voorgoed verleden tijd! De Inventum VVW6008AW is daarmee perfect voor een gezin dat gebruik maakt van veel vaat.

Bosch

De Bosch SMV4HAX40N Serie 4 inbouw vaatwasser heeft een modern design en is uitgerust met 6 verschillende programma's waarmee je al je vaatwerk kunt reinigen. De Intensief programma is speciaal voor aangekoekte resten en het stille programma maakt minder geluid. Met de ExtraDroog functie kun je moeilijk te drogen vaat beter drogen en met de SpeedPerfect functie kun je de programmatijd verkorten. Met de HomeConnect app kun je de vaatwasser eenvoudig verbinden en door de InfoLight vloerprojectie weet je altijd wanneer het programma klaar is. De vaatwasser is ook voorzien van een waterstop functie, waardoor het water wordt afgesloten in geval van lekkage. Bovendien is de vaatwasser energiezuinig met een energielabel A++. De Bosch SMV4HAX40N Serie 4 inbouw vaatwasser is dus ideaal voor het gemakkelijk en efficiënt reinigen van al je vaatwerk. De Bosch SMV4HAX40N Serie 4 inbouw vaatwasser heeft een modern design en is uitgerust met verschillende handige functies.

Tomado

De Tomado TDW6001S vrijstaande vaatwasser is perfect voor het dagelijks schoonmaken van servies en bestek. De vaatwasser is voorzien van 6 verschillende wasprogramma's waarmee je altijd de juiste instellingen kiest voor de afwas. Met de verstelbare bovenkorf creëer je extra ruimte in de onderkorf, voor 12 couverts. Voor minder afwas is er ook het programma voor halve belading, met automatisch aangepast waterverbruik. Doordat je de uitgestelde start kunt instellen, pas je de start van het wasprogramma aan op jouw schema. Met de Tomado TDW6001S vaatwasser ben je verzekerd van een energiezuinig wasresultaat. De vaatwasser heeft een energielabel E en maakt een geluid van 47 dB. Bovendien is hij voorzien van een bestekmandje, waardoor je alles gemakkelijk kunt sorteren. Kortom, de Tomado TDW6001S is een uiterst gebruiksvriendelijke vaatwasser die jou helpt om milieubewust af te wassen.

Tomado

De Tomado TDW5501B mini vaatwasser is een vrijstaand model met 6 couverts en 5 verschillende wasprogramma's. Met de uitgestelde start functie bepaal je zelf wanneer het programma begint, waardoor je de voordelige energietarieven 's avonds kunt benutten. De maximale diameter van de borden die in deze vaatwasser passen is Ø 25 cm. De korf van deze vaatwasser heeft een hoogwaardige antraciet afwerking die past bij het zwarte design. Je bedient de vaatwasser eenvoudig met knoppen aan de voorzijde, waar ook het bedieningspaneel is te vinden. Op het display lees je welk programma je hebt gekozen. Daarnaast heeft de vaatwasser een bestekmandje en neerklapbare kopjeshouders. De geluidsniveau van deze mini vaatwasser is 49 dB. Deze vaatwasser heeft een energielabel waarop de letters A t/m G staan, waarbij A het meest zuinig is. Om de beste was- en droogprestaties te behalen, is het aan te raden om regelmatig glansspoelmiddel en vaatwaszout bij te vullen. Op het display krijg je een waarschuwing als deze middelen op zijn.

Conclusie over de beste vaatwassers

Het is duidelijk dat een goede communicatie een belangrijke factor is voor een succesvolle samenwerking. De top 10 vaatwassers die we in deze lijst hebben opgenomen, zijn van goede kwaliteit en ook betaalbaar. Hierdoor kunnen veel mensen met een krappe beurs toch genieten van deze producten. Door de lijst met de top 10 vaatwassers is het eenvoudiger geworden om een weloverwogen keuze te maken. Je hebt al snel een beter beeld van de werking en kwaliteit van de producten.

Tot slot over de vaatwassers test

Heb je de perfecte vaatwasser voor jezelf gevonden? Of ben je nog niet overtuigd? Als je vragen hebt over onze vaatwassers vergelijking kun je die altijd stellen. Natuurlijk hopen we iedereen tevreden te stellen met deze goede vaatwassers maar we weten ook dat smaken verschillen en dat iedereen bepaalde aspecten een beetje anders waardeert. Daarom raden we iedereen altijd aan om de vaatwassers zelf ook nog te vergelijken. Uiteindelijk ben jij de enige die kan beslissen welke vaatwasser het beste getest is voor jou.

Veelgestelde vragen over de beste vaatwassers

Na onze vaatwassers test is voor ons de best geteste vaatwasser deze ETNA vaatwasser . Maar alle vaatwassers in onze top zijn goede vaatwassers.

Als je een keuze hebt kunnen maken uit onze top 10 en je weet welke Unknown je wilt kopen, klik dan op de button onderaan de productomschrijving. Je komt dan terecht in de webwinkel van bol.com, hier kun je vervolgens de door jou uitgekozen vaatwasser kopen. 

Disclaimer: Airfryerkok.nl promoot webshops als Bol.com. Als je via onze website een vaatwasser koopt genereren wij hierover een vergoeding. Wij zijn echter niet verantwoordelijk voor het koopproces.

Dani
Dani

Hoi, ik ben Dani en ik begon mijn reis als een fervent thuiskok die altijd op zoek was naar manieren om mijn culinaire vaardigheden te verbeteren. Ik ontdekte al snel de kracht en veelzijdigheid van de airfryer en was gefascineerd door hoe deze innovatie zijn favoriete gerechten op een gezondere manier kon bereiden.

Gepubliceerd op: 3 okt. 2022

  1. Keukenapparaten
  2. vaatwasser

Inhoudsopgave